ПОКАЗАННЯ ДО ЗАСТОСУВАННЯ
Фітосироп «Для регуляції цукру в крові» – комплекс рослин, віднесених до списку лікарських рослин, що застосовуються в офіцінальній і народній медицині України та інших країн світу (чорниця, квасоля, волоський горіх, лавр, кропива). До складу фітосиропу входить комплекс біологічно активних сполук, що обумовлюють сечогінний, гіпоглікемічний, антисептичний ефект, покращують обмін речовин, знижують рівень цукру в крові.
СКЛАД
Плоди чорниці, стручки квасолі, листя волоського горіха, лавровий лист, кропива, допоміжні компоненти.
ОПИС ДІЮЧИХ РЕЧОВИН
Чорниця містить в листях глікозид неоміртіллін, який істотно знижує вміст цукру в крові. Крім того, в листях містяться флавоноїди, аскорбінова кислота, корисні ефірні олії, фенолкислоти, тритерпенові кислоти та ін. біологічно активні сполуки, які сприяють покращенню роботи серцево-судинної системи, загального стану організму, нормалізації адаптаційних механізмів.
Цінність кропиви при цукровому діабеті обумовлена речовиною групи глікопротеїнів – секретином, що входить до її складу, який нормалізує обмін речовин, стимулює утворення інсуліну та тим самим веде до зниження кількості цукру в крові. Також кропива є цінною полівітамінною рослиною, що містить значну кількість вітаміну С і А, мікроелементів, біологічно активних речовин, що надають лікувально-профілактичний і зміцнювальний вплив на організм.
Квасоля має широкий лікувальний спектр завдяки цукрознижувальній, гіпотензивній, протиревматичній, сечогінній, протизапальній та нормалізуючій обмінні процеси дії. Завдяки високому вмісту макро- та мікроелементів, легкозасвоюваних білків, вітамінів та ін. корисних речовин, квасоля благотворно впливає на серцево-судинну систему. Лектини квасолі стимулюють синтез нуклеїнових кислот, білків, ферментів, підвищують здатність клітин утилізувати глюкозу та вивільняти інсулін з підшлункової залози.
Лавровий лист значно знижує рівень цукру в крові, він багатий калієм, марганцем, вітамінами В, РР, А, С та багатьма іншими цінними елементами, надає загальнозміцнюючий ефект на імунну систему організму, покращує апетит.
Волоський горіх при цукровому діабеті здатний знижувати рівень глюкози в крові. Покращує роботу шлунково-кишкового тракту завдяки високому білковому складу, який нормалізує рівень мікрофлори шлунка і кишечника.
Читати даліСПОСІБ ЗАСТОСУВАННЯ
Дорослим по 1-3 чайних (або мірних) ложки за 30 хвилин до прийому їжі, дітям з 12 років — по 1 чайній ложці два рази на день за 30 хвилин до прийому їжі. Курс — 25 днів.
ПРОТИПОКАЗАННЯ
Діти до 12 років, вагітні жінки, індивідуальна чутливість до окремих компонентів.
ЕНЕРГЕТИЧНА ЦІННІСТЬ ккал / 100 Г
16,2 ккал
ХАРЧОВА (ЖИВИЛЬНА) ЦІННІСТЬ В 100 Г ПРОДУКТУ
Білки – 0 г; вуглеводи – 62 г; жири – 0 г.
ФОРМА ВИПУСКУ
Флакон 200 мл
ТЕРМІН ПРИДАТНОСТІ
18 місяців