Фітосироп «Жовчогінний»: створює оптимальні дієтологічні умови для нормалізації функціонування печінки та жовчного міхура, активізації обміну речовин.
Фітосироп «Жовчогінний»: Суцвіття безсмертника, трава деревію, полин, насіння фенхелю, м’ята, допоміжні речовини.
Безсмертник має жовчогінну, спазмолітичну, протизапальну, антибактеріальну, діуретичну, кровоспинну, слабку седативну властивості. Він сприяє поліпшенню жовчовиділення, надає спазмолітичну дію на гладку мускулатуру кишечника, жовчного міхура, жовчних шляхів, а також на кровоносні судини. Це обумовлено наявністю в рослині флавоноїдних сполук.
Деревій сприяє швидкому всмоктуванню речовин, покращуючи процеси травлення, сприятливо впливає на гладку мускулатуру кишечника. Його в’яжучі властивості успішно застосовуються для лікування кишкових інфекцій, дизентерії, кольок. А ще деревій – прекрасний засіб для поліпшення апетиту. Антисептичні властивості деревію сприяють лікуванню запальних процесів, гастриту, ентериту, захворювань шлунково-кишкового тракту, виразкової хвороби.
Полин застосовують при гастроентерологічних захворюваннях, пов’язаних із секреторною недостатністю ШКТ. Полинова гіркота та інші компоненти підсилюють секреторну діяльність, підвищують слиновиділення, сприяють виділенню шлункового ферменту, збільшують кількість жовчі, що виділяється в кишечник.
Фенхель має антисептичну, очищаючу, спазмолітичну, вітрогінну дію, підвищує секреторну активність травних залоз, підвищуючи кислотність в шлунку, сприяючи травленню; діє як слабкий сечогінний і відхаркувальний засіб. Фенхель показаний при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, що супроводжуються спазмами, метеоризмом, болями в кишечнику (спастичний коліт і кишкова колька). Застосовують також при жовчно- та сечокам’яній хворобах, хронічному панкреатиті.
М’ята містить ефірну олію, яка надає спазмолітичну дію відносно гладкої мускулатури шлунково-кишкового тракту, а крім того має жовчогінну, вітрогінну і антибактеріальну властивість.
Дорослим по 1-3 чайних (або мірних) ложки за 30 хвилин до вживання їжі, дітям з 12 років — по 1 чайній ложці два рази на день за 30 хвилин до прийому їжі. Курс — 25 днів.
Діти до 12 років, вагітні жінки, індивідуальна чутливість до окремих компонентів.
59,2 ккал
Білки – 0 г; вуглеводи – 62 г; жири – 0 г.
Флакон 200 мл
18 місяців