+380 57 717-73-96

Новини

 

Печінка є найбільшим щільним органом і найбільшою залозою в організмі людини. Вона контролює більшість життєво важливих функцій організму і виконує більше 500 важливих завдань з мільйонами хімічних реакцій.

Печінка в нашому тілі – це цілодобова лабораторія, яка розпізнає і утилізує шкідливі речовини, синтезує і депонує корисні компоненти. А виводять і доставляють все це в органи немов невтомні кур’єри – система судин.
Захворювання печінки і серцево-судинної системи тісно пов’язані.
З віком деякі “кур’єри” починають давати збій, втрачаючи по дорозі необхідний багаж, або зовсім відмовляючи в доставці.
Розпізнати ознаки порушення функції печінки і прогресування атеросклерозу досить легко. Атеросклероз судин розвивається не тільки через надмірне споживання жирів з їжею, але також через порушення обміну ліпідів в печінці. В результаті накопичуються “погані” ліпіди, які і відкладаються в стінці судини. Так само на формування атеросклеротичних бляшок впливає порушення обміну вуглеводів в клітинах печінки. Чому? Надлишок цукру “роз’їдає” стінку судини зсередини. У пошкодженій ділянці дуже швидко накопичується холестерин і формується атеросклеротична бляшка.
Крім того, відсутність регулярних фізичних навантажень різко знижує інтенсивність обміну речовин в печінці, так як м’язи перестають споживати глюкозу і жирні кислоти, надлишок яких відкладається в стінках судин.
В довершення, часті стреси ведуть до стрибків артеріального тиску, що негативно позначається на судинах і передчасно “зношує” їх.
При атеросклерозі на ранніх стадіях можуть турбувати задишка, серцебиття після прийому їжі або вдихання холодного повітря, болі в серці, які, як правило, виникають при фізичному або психоемоційної навантаженнях, які раніше не викликали подібних симптомів.
Як допомогти? Це питання часто звучить при наявності синдрому перехрещення метаболічних порушень і серцево-судинних захворювань.
Вибір сімейного лікаря часто неочевидний. Питанню присвячено багато доповідей і дисертацій.

 
В рамках науково-практичної конференції «Актуальні питання ведення коморбідность пацієнта – міждисциплінарний підхід», що пройшла 30 вересня – 1 жовтня 2020 року з он-лайн трансляцією на всі регіони України (організатор ГО «Медичні стратегії України») в доповіді зав.кафедрою сімейної медицини ФПО ГУ ДМА МОЗ УКРАЇНИ, проф. Височіною І.Л. наочно продемонстрована ефективність лікування в залежності від форм і ступеня вираженості атеросклерозу і порушення функції печінки.
Модифікація способу життя в бік корекції харчування і фізичних навантажень плюс терапія препаратом Схізандрин® по 1-2 таблетки тричі на день після прийому їжі – під впливом комплексного лікування спостерігалося поліпшення основних показників: зникнення або зменшення вираженості симптомів печінкової дисфункції, зниження активності запального процесу в печінки (значне зниження активності амінотрансфераз (АЛТ і АСТ) і вмісту маркерів холестазу (ГГТП, лужна фосфатаза), поліпшення ультразвукових характеристик і розмірів печінки за рахунок зменшення жирового ураження печінки, зниження рівня холестерину і підвищення толерантності до фізичних навантажень.
Схізандрин® позитивно впливає на перебіг захворювання печінки і серцево-судинної системи. Препарат має високий профіль безпеки і переносимості, при цьому допомагає вирішувати проблему не тільки в стадії активації запального процесу печінки, але і на етапі підтримуючої терапії для запобігання прогресування захворювання.
Завдяки своїм багатогранним ефектів, а так само високому профілю безпеки, Схізандрин® може успішно використовуватися в лікуванні жирової хвороби печінки на тлі метаболічного синдрому і контролю серцево-судинних захворювань.

Схізандрин®

Науково-практична конференція з міжнародною участю:

«VІІ наукова сесія інституту гастроентерології НАМН України.

Новітні технології в теоретичній та клінічній гастроентерології»

13-14 червня 2019 р. компания Farmakom прийняла участь  у VІІ науковій сесії інституту гастроентерології НАМН України «Новітні технології в теоретичній та клінічній гастроентерології» (м. Дніпро).

У конференції взяли участь провідні учені України, а також всесвітньо відомі учені – Mato de la Paz Jos ė Maria професор, ген. директор Центру спільних досліджень Biogune (CIC bioGUNE) (Іспанія); Ю. М. Степанов д-р мед. наук, професор, директор ДУ «Інститут гастроентерології НАМН України», Заслужений лікар України», голова ГС «Асоціація по вивченню та лікуванню хвороб органів травлення в Україні»; Н. В. Харченко д-р мед. наук, професор, ч.-к. НАМН України, завідувач кафедри гастроентерології, дієтології та ендоскопії Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П. Л. Шупика та інші лідери поглядів.

У ході конференції відбулась доповідь професора Колесникової Олени Вадимівни, заст. директора з наукової роботи ДУ «Національний інститут терапії імені Л.Т. Малої НАМН України» м. Харків, на тему: «Механізми фіброгенезу при неалкогольній жировій хворобі печінки: що ми знаємо сьогодні?». У доповіді розкриті сучасні підходи на механізми формування фіброзу печінки. Особливу увагу приділено ролі та функції зернистих клітин печінки, процесам регенерації пошкодженої печінки. Висвітлено зв’язок розвитку фіброзу печінки з генетичними і негенетичними факторами. На прикладі розвитку фіброзу печінки у пацієнтів з неалкогольною жировою хворобою печінки освітлено позитивний вплив дієтичної добавки «Схізандрин®», яку виробляє компанія Farmakom, на зменшення ступеня фіброзних змін у печінці, яке проявляється на фоні нормалізації метаболічних показників у пацієнтів з НАЖХП.

Фотография 3 Фотография 4